9 augustus 2013

Travel: Mijn tips om te backpacken

In mei ben ik naar Griekenland gegaan met een vriendin om te backpacken. Griekenland is natuurlijk niet vergelijkbaar met AustraliĆ« bijvoorbeeld, maar toch wil ik graag mijn tips delen om te backpacken! 

Koop 'The Lonely Planet' of een andere reisgids van het land van bestemming. Hierin staat bij elke plaats beschreven wat er te doen is, welke hotels en hostels goed zijn, welke restaurants goed zijn enz. 'The Lonely Planet' is trouwens ook betrouwbaar, want de schrijvers zijn zelf op de plekken geweest. Tenslotte is het niet alleen handig, maar ook leuk om te lezen! Er worden namelijk niet alleen tips gegeven, maar ook wordt er bijvoorbeeld geschreven over de geschiedenis.   


Lees van tevoren in bijvoorbeeld 'The Lonely Planet' over het land en over mogelijke leuke plaatsen om te bezoeken. Zo zou je al een beetje een route kunnen uitstippelen. Als er in 'The Lonely Planet' of een andere reisgids bijna geen informatie te vinden is over een plaatsje, ga er dan niet heen. Het zou namelijk heel goed kunnen zijn dat het plaatsje erg saai is. Ik heb dit zelf ook meegemaakt, maar wij hadden het geluk dat het vlakbij het strand was. 

Als je niet echt veel hebt gepland, probeer dan bij aankomst in een hostel te gaan slapen. Je ontmoet dat veel mensen die al langer in het land zijn en die er wonen. Zij kunnen je tips geven en vertellen wat echt de moeite waard is om te bezoeken. Handige sites om naast 'The Lonely Planet' te gebruiken voor het vinden van een hostel zijn hostels.com en hostelworld.com.

Als je student bent neem dan je studentenpas mee. Je kunt dan veel korting krijgen bij musea en soms mag je zelfs gratis naar binnen. Ook kan je soms korting krijgen op bijvoorbeeld treinkaartjes. 

Tenslotte houd ergens bij hoeveel geld je per dag uitgeeft en spreek af hoeveel geld je per dag uit wil geven. Zo heb je precies een overzicht. Je kunt dan bijvoorbeeld een dag wat meer geld uitgeven en een andere dag wat minder.  
                                                                                                       
Ook leuk om te doen: houd een logboek bij!

Liefs, Marloes  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten